TAHÓk revanskísérlete

2009.05.13. 20:57

TAHÓk - Sima Ügy: 1-2 (1-0)

 

Tekintettel a mindössze 2 lejátszott alapszakaszbeli mérkőzésre a csapat 6. helyen zárta az alapszakaszt, és ezáltal az eddig jó idényt produkáló törpékkel került (ismét) össze a kieséses szakasz első meccsén. A szakállas nép a meccs előtt ezerrel fogadkozott, hogy revansot vesz a múltkori vereségért, míg a sötételfek a bretonok elleni fiaskót szerették volna feledtetni a szurkolótáborukkal - no meg persze az edzővel is, aki nyílpuskás bérgyilkosokat béreltetett fel, hogy jobban ösztönözze a csapat tagjait....

 

73e néző előtt, szép napsütéses (ideális) vérfoci időben került sor a két gárda összecsapására. A két csapat teljes létszámban sorakozott fel a himnuszok előadására, csupán a sötételf Különc maradt távol, a bretonoktól elszenvedett sérülést nyögve. A pénzfeldobást a kurtalábúak nyerték és a sötételfek máris állhattak fel védekezni.

1. körben Old Shatterhand kirúgását követően a törpék rohamára került sor, ám a halálroller őrjöngésére vágyó publikum csalódottan morajlott, amikor a rolleres jobb oldalon a testőre védelmében mert csak előre araszolni, fedezve a labdavivőt. Sötételfektől csupán 1 játékos esett hanyatt, de ő is egyből felpattan, és beindul a sápadt gyilkosok hengere: Poison Ivy hasra üti a 4-es rohamozót, továbbá még 2 törpe fetreng háton, de sérülésre még várni kell. Uttörő közben megkezdte a labdás felé történő rohamát...

2. körben Poison Ivyt vadul támadta az örjöngő trollvadász, de a boszi - szó szerint - állta a rohamot. Törpe futók - egyenlőre - magányosan passzolgatnak a halálroller és a fedezék mögött. Válaszul Poison Ivy hátra üti a trollvadászt, kioszt a csapat még egy hasast, de Kisdobos 2 testőr által támogatott rohamát elsőre még állja a halálroller... 

3. körben halálroller próbált visszavágni Kisdobosnak, de csak ennek eredményeképpen Kisdobos csak hanyattesett, különösebb baja nem lett. Válaszul a 2 sötételf testőr, Tájfun és Pszichó vadul támadva eltávolítja az ellent a halálroller közeléből, közben Jarlaxe is odasompolyog támogatni, így Kisdobos 2. rohama már sikeres, a roller ismét csak hamar befejezte a mérkőzést, kazánja robbanását sokáig visszhangozzák az aréna falai. Old Shatterhand gyorsan visszaküldi a földre az épp feltápászkodó 4-es számú rohamozót, kezd beindulni a meccs. Uttörő közben ütőtávolságra ér a futókhoz...

4. körben a megfogyatkozott törpe csapat kettőzött erővel igyekezett rákapcsolni, de ez visszájára sült el, hamar elrontották a lépést, így Boszi, a csapat sztárja labdát szerzett és megindult előre.

5. körben törpék próbálkoznak a labda közelébe férkőzni, mire Boszi taktikusan hátratáncol vele, nem sürgős a sötételfeknek a gólszerzés.

6. körben aztán a türelmüket teljesen elvesztő törpék beindultak: 5-ös futó ! KO-za Tájfunt, érzékeny veszteséget okozva a csapatunknak. Ezen felbuzdulva 12-es számú hosszúszakáll leséríti Poison Ivyt. A felcserek jelbeszédén erősen eltöpreng az edző, lévén komoly a baj: a sérülés ugyan nem néz ki maradandónak, de a következő meccset vélhetőleg ki kell hagynia a boszinak. Némi gondolkodás után jelez a gyógyítónak és a felcserek megkönnyebbülten sietnek le a pályáról, folytatódhat a mérkőzés, ráadásul egy igencsak felpaprikázott Poison Ivyval! 

7. körben Jarlaxle-ot üti KO-ra a kurta nép, fele sem tréfa lassan. Az edző dühösen jelez a csapatnak, ideje lenne tenni valamit a törpék buzgalmának megtörése érdekében... Boszi kipasszolja a veszélyes zónából a labdát Pszichónak, aki ugyan már nagyon unja, hogy holmi labdával folyton akadályozza a saját csapata az öldöklésben, de a dühöngő edzőt látva tiltakozás helyett inkább sebesen elindul az ellen célzónája felé. Poison Ivy dühödten veti ismét magát csatába, és takarít az útból.

8. kör törpék nagy igyekezetükben ismét hibáznak: 11-es hosszúszakáll 2x is elhibázott egy blokkolást, amit kihasználva Profi visszakézből állon vágja, Pszichó pedig köszöni szépen a lehetőséget, és 2 extrával gólt szerez.

Félidőben Tájfun tovább marad eszméletlenül a fedezékben, de szerencsére játékra jelentkezőkből nincs hiány.

1. kör: A kurta kirúgást követően a csapat szurkolói kővel dobták fejbe az egyik hosszúszakállt, aki hanyatt is esett annak rendje és módja szerint - bár célozhattak volna másra is, lévén a középvonalon álló szakállast amúgy is letarolták volna a támadók. miután a másik két áldozati bárányt is leverjük, Monszun szabálytalankodik, hogy kielégítse a vért követelő edzőt és szurkolókat, de csak hasra került a hosszúszakáll. A bíró most még nem fújja le az akciót, viszont nagyobb figyelemmel kezdi tanulmányozni a sötételf csapatot...

2. körben a még mindig paprikás hangulatban játszó Poison Ivy KO-zta a 7-es hosszúszakállt, akit ezúttal nem védett meg a vastag koponyája sem, miközben Old Shatterhand lazán felkapta a labdát a biztosító csapattagok gyűrűjében. Törpék lendülnek támadásba, de hamar kifulladnak, amint Uttörőt támadó trollvadász kétszeri blokkolási próbálkozását a sápadt elf mindkétszer hajszálpontos állonvágással jutalmazta.

3. körben a pálya jobb oldalán teljes a Sima Ügy letámadása, szinte mindegyik játékosunk ott rohamoz,  a labdát fedezve.

Lassan halad előre a ketrec, 5. körben Poison Ivy már a törp célzónától 3 mezőnyire van a labdával miután kezébe nyomja a dobónk a labdát. Pörölynek kellene szintet lépnie, ezért az edző intésére lassan lopakodik előre, hogy helyzetbe kerülhessen. A törpe csapat zöme háton fetreng, sőt egyikük hason fekszik, de most Profi ront kétszer egymás után, és máris helyzetben vannak a törpék.

6. körben a 3. számú törpicsek rohamozó hasra üti Poison Ivyt, 5-ös futó a labda felé veti magát, 2 zónába sikeresen be is cselez, ám a labdafelvétel már nem sikerül ennyire könnyedén. A futó bénázása folytán a labda a 12-es hosszúszakállhoz pattan, aki meg is markolja, bár mivel már lépett, ezért nem tud vele mit kezdeni, csupán riadtan szemléli a felé igyekvő sötételfeket.

7. körben Boszi - a hosszúszakáll eltakarítását követően - labdát szerez, a futót Old Shatterhand takarítja el az útból, Pöröly, Monszun és Profi fedez, miközben Uttörő hátrarohan a lelépni igyekvő trollvadász ellen biztosítani. Monszun közben KO-za a másik trollvadászt, de azt ismét csak megvédi vastag kobakja... Törpék igyekeznek labdát szerezni, de a 3-as rohamozó újabb rohamja már nem sikerül olyan jól, mint az előbb, és csak eltolja tudja 1 az 1-ben Boszit.

8. körben aztán hirtelen felpörögnek az események: először a sötételf csapat takarít Pöröly útjából, akinek Boszi kezébe nyomja a labdát, és ezt követően senkitől nem zavartatva ügethet be, megszerezve a csapat második, saját első találatát. Old Shatterhand első jól sikerült kirúgását követően a törpék hamar labdát szereznek, a két futójuk játszva hozza fel a labdát, indítják az ember futót, akinek lánctolással 3-4 mezőnyi távot is nyert az immáron tét nélkül felszabadultan játszó törpe csapat, így egy hosszú sprintet követően megszerezte csapata szépítő találatát.

A mérkőzésre kilátogató nézők fordulatos meccset láthattak, bár a vérfürdő ma elmaradt: a törpéket a szerencse nem pártolta, a sötételfek pedig nem bírtak a míves törpe vértekkel és kemény koponyákkal. A mérkőzés legjobbja díjat nálunk Pöröly söpörte be, imigyen elsajátítva a cselezés tudományát, míg a törpéknél érdekességképpen az ember futót választották meg a szurkolók MVP-nek, aki szerencsés edzésének köszönhetően tovább gyorsult (+1 mozgás!).

Elmondhatjuk, hogy a csapat kiheverni látszika breton fiaskót, és magabiztosan hozta a kötelező győzelmet, bár egyéni teljesítményeken még lehet és kell is javítani.

A törpék edzőjének, Kildarfnak minden elismerésünk, hogy fiatal csapata másodszor is kemény ellenfélnek bizonyult, további sikereket kívánunk nekik!

Most pedig következzen egy kis kötelező reklám....

A bejegyzés trackback címe:

https://verfocisimaugy.blog.hu/api/trackback/id/tr481120045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása