Bretoniai visszavágó

2009.05.17. 22:56

Szép napot, jó szurkolást kedves hallgatóink!

Mai nap zajlik a káosz kupa első elődöntő mérkőzése a nemes bretoniaiak és a kegyetlen sötételfek között. A mérkőzésre remek vérfoci időjárási körülmények között kerül sor, ezért némileg érthetetlen, hogy csak 58 ezer néző látogatott ki a meccsre. Ennek oka talán a két csapat közti jelentős tapasztalati különbség lehet, bár egyesek pont emiatt, illetve a múltkori kaotikus meccsen elért döntetlen utáni indulatok folytán remek kis öldöklésre számítanak... :)

Mindkét csapat teljes létszámban képviselteti magát - legalábbis egyenlőre... ;) A pénzfeldobást a bretonok nyerik és máris védekezéshez állnak a sötételfek. Miközben a bretonok az egyébként elbénázott kirúgásra figyelnek (a labda egyből a 8-as számú futó kezében kötött ki) a sötételf csapat remek védekezésének köszönhetően némileg újrarendezte sorait. Ezt követően a fehér lovag berohamozza Boszit, aki azonban épphogy csak elcsúszik a túl teátrálisra sikeredett mozdulat nyomán. Annál sikeresebbek viszont a breton birodalmi és kóbor lovagok, lévén Pöröly és Különc egyből hasra került, egyedül Monszun kötött ki háton fekve. Nem késik a dühödt válaszreakció, ami azonban alig hozott eredményt: Tájfun hátra üti a fehér nagyfiút, míg rajta kívül csak Pszichó volt képes lecsapni egy parasztot. Hiába no, lassan melegednek bele a fiúk a játékba... 8-as futó megijedt a felé rohanó ellenfeleket látva, ezért gyors passzal indítja társát, a 9-es futót, aki hasonló okokból kifolyólag eszeveszett futásba kezd. Nem jut azonban messzire, mert csapatunk sztárja, Boszi KO-ra veri, a labda pedig pattogni kezd, lévén Profi - nevével ellentétben - elég amatőr módon nem képes felkapni. A breton nagyfiú, a fehér lovag a kritikus helyzetben nem bírta idegekkel és rontott egy rohamot, ezáltal megint a mieink jönnek: villámgyorsan hasra ütnek két parasztot is, Boszi felkapja a labdát, és Uttörőt indítja, aki TD közelségbe ér, igencsak távol a lekötött breton játékosoktól. Balduin ugyan bőszen cselezve utána ered, de a nagy sprint végén ront, jöhet ismét a Sima Ügy. Elkezd felzárkózni az időt húzni kezdő Uttörő mellé a csapat, Boszi és Különc fedezi közelről, közben az összes breton lassanként a földön fetreng. Feltápászkodnak lassacskán, és elkezdik körülvenni a labdát fedező kis ketrecet. Uttörő ugyan egyenlőre makacsul tartja a labdát, de a többieknek nem sikerülnek túl jól a blokkolások, a breton lovagok tapadnak rájuk, mint légy a légypapírra... Óportó Patrik testőr 2 alkalommal is 3-3 sötételfen cselezi át magát, több más kisebb hőstett mellett, míg kiköt Uttörő mellett, törölgeti is a szemét a közönség, ilyen cselsorozatot ritkán látnak... Nagy a tumultus, a meddő mezőnyharc: a sötételfek húzzák az időt a labdát tartva, de a bretonok makacsul próbálják megszerezni a lasztit, ami mindig csak egy hajszálon múlik ugyan, de egyenlőre nem sikerül nekik. Végül a fehér lovagot egész féidő alatt hősiesen feltartó Jarlaxle tör előre, megáll a touchdown zónában egy kis sprint végén, amikor is Uttörő a kezébe nyomja a labdát, így a félidő utolsó pillanatában vezetést szerez a Sima Ügy (0-1).

Második félidő sem indul sokkal jobban számunkra, mint az első: Uttörő leüt ugyan 1 parasztot, Kisdobos pedig sikeresen kirohamozza a fehér lovagot, azonban ezt követően kétszer egymás után elront egy szimpla üres zónába irányuló cselt, és máris a nyakunkon a breton csapat, pedig a labdával és a többi kiszemelt áldozattal még nem is tudtunk foglalkozni. Szerencsére aránylag fájdalommentesen túlvészeljük az ellentámadást. Jarlaxle ugyan felveszi a labdát, hogy legalább ne kapjunk egyből gólt, de Profi - nem először a meccsen, jegyzi meg baljóslatúan a vezetőedző ... -, megint 2x is ront egy ártalmatlan cselezés során, megint jöhetneka bretoniaiak. A kezdeti nehézségek - s némi kávé - után ismét egyre jobban kezd magához térni a csapat: Monszun KO-za a 10-es parasztot, majd Tájfun zúzza össze a 11-es paraszt bokáját, de azt egyből hatásosan gyógyítja a breton kuruzsló. Kisdobos - mint később kiderült - mvp díjat érően séríti le a fehér lovagot, aki ugyan várhatóan csapata rendelkezésére állhat a következő meccsükön, de ez a kis incidens jelentősen felgyorsítja a lovagok szétesését. Előbb ugyan visszatérni látszanak a breton remények, amikor a 3-as számú újonc kóbor lovag Profit olyan lendülettel rohamozta be, hogy az nemcsak hogy hasra vágódott, de eközben Poison Ivy-t is kilökte - szerencsére saját - közönség közé, ám a felzúdulás csak eddig tartott... Saját térfelünk középső harmadánál, az oldalvonal mellett beszorítják ugyan a csapatot, de Jarlaxle a kritikus pillanatban hozta a kötelezőt, és a kezében lévő labdától cseppet sem zavartatva hasra ütötte az újonc kóbor lovagot, aki még iménti múló sikerét ünnepelte. Boszi is kitolja a 8-as futót a - sajnos saját - közönségéhez (úgy látszik a közönség jól helyezkedik ma...). Uttörő-Kisdobos páros remek csapatmunkát bemutatva takarít, Jarlaxle kicselezi magát szorult helyzetéből és egyben az oldalvonal mellől, majd Pszichóhoz passzol. Különc hasraveri a 2-es számú Patrikot, amely által a bretonok értékes testőrüket vesztik el fontos pillanatokra, és közben a Ko-k hatására már csak 1 breton játékos áll éppen a pályán. Lassan halad előre a ketrec, fogyatkozik tovább a breton csapat. Jelenleg már csak 5 épkézláb bretoniai játékos van a pályán, ők is csak hason-háton fetrengenek, a labda pedig Jarlaxle-nál, aki utsó támadásunk során újabb gólt ér el. A bretonok ugyan még lelkesen felállnak támadni, szinte mindegyik eszméletlen emberük játékra jelentkezik. A számos blokkoláson túlmenően a rohamot és a szabálytalankodást sem hagyják ugyan ki, de szerencsére már maguk sem veszik komolyan a dolgot, így nincs sérülés, gyógyítónk ma munka nélkül maradt.

A meccs végén mindkét csapat némi többletbevételt könyvelhetett el, a breton dobó plusz 1 ügyességet szerzett, mely figyelemreméltó, míg nálunk a gólgyárossá előlépett Jarlaxle végre valahára elsajátította a cselezés tudományát.

Köszönöm a figyelmet, és remélem a mainál sokkal több néző jön el buzdítani a csapatot a döntőben, ahol az előholt-nemes elf párviadal győztesével mérkőzik csapatunk.

Végeredmény: Pincekulcs Őrzői - Sima Ügy 0-2 (0-2)

Köszönjük a lehetőséget, a remek helyszínt és vendéglátást a bretoniai vezetőedzőnek Itzla Tamac-nak, sok sikert neki és csapatának a jövőben!

A bejegyzés trackback címe:

https://verfocisimaugy.blog.hu/api/trackback/id/tr101127697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása