Hosszú kihagyás...

2009.07.30. 19:33

Hosszú kihagyás után tért vissza a csapat, a revansvágytól fűtött TAHÓk ellen.

A két gárda eddig két alkalommal találkozott, a káosz kupa alapszakaszában és a rájátszásban, mindkétszer csapatunk diadalmaskodott, így érthető volt a törpék lelkesedése, főleg hogy a meccsre a békelfek egyik erős fiújának lemészárlásával melegítettek.

A mieinknél nem sok változás történt, csupán képzetlen öregfiúnkat vonultattuk vissza segédedzővé, és Zöldfülű személyében tettre kész újonccal bővült a keret.

Nem kezdődött jól a mérkőzés, Különc beteget jelentett, így nélküle lépett pályára a csapat 5 rohamozója, a 2 boszi, plusz 4 skilles mezőnyjátékosunk: Zúzó, Pöröly, Tájfun és Monszun. A törpék számos előnyt vetnek be ennek ellenére, mint utóbb kiderült 2x-esen is lefizették a bírót, a népszerű félszerzet szakácsok közül is felfogadtak egyet, nem hiányzott a szokásos vándor gyógyító sem, bloodweiser lánykák ugráltak a partvonal mellett, és két kártyát is húztak a mocskos trükkük pakliból... Feldobást nyerve támadáshoz álltak, és mire a berozsdásodott csapatunk észbe kapott, már le is rohantak minket saját kezdésünk alatt!!!

Hál' Istennek ezt ellensúlyózandó a dobóik - biztos kéz ide- vagy oda - két kör alatt sem tudják felvenni a labdát, és már rajtuk is vagyunk! Már a második kör elején elszállt Boszi által hozott vezér reroll-unk, de amíg Kisdobos - újonnan szerzett karmainak köszönhetően - leséríti a 11-es 4-es erejű törpicseket (sajnos a vándor gyógyító egyből sikeresen hablatyolva felgyógyította), addig Poison Ivy cselt rontott, és máris nyakunkon az ellen. Már a 3. körben kijátszák a 3. számú mocskos trükköt, de szerencsére boszink megússza a rúgdosást, és a dobójuk ugyan végre felvette a labdát, ám egyből el is hasalt sprintelés közben, rámozdulunk tehát a labdára... Monszunk KO-ra üti az 1-es trollvadászt, kár, hogy leregenenálta... futójuk felkapja a labdát, és nagy sprintelést követően a rohamozójuk kezébe nyomja. Jarlaxle képébe tortát vágnak, így félig vakon botorkálva nem sokat segít a társainak. 3-as rohamozójuk felugrást követően roham közben KO-ra üti Tájfunt, ezzel kiegyenlítve a KO-meccset. Kisdobos ezen feldühödve újra leséríti a 11-es számú törpét, akit ezúttal nem pofoztak helyre. Törpök egyből egalizálni szeretnének, és 1-es trollvadász végzetesnek tűnő csapást mér Old Shatterhand-re, de szerencsére a mi gyógyítónk is a helyén volt, megúsztuk a halálozási rovat hirdetési költségét... Boszi 1 zónában is felkapja a labdát, halált megvető bátorsággal kicselezi magát a hosszúszakáll mellől, bezzeg Uttörő blokkot ront, megint nyakunkon az ellen... 5-ös futójuk leséríti Jarlaxle-ot, de legalább Boszi - a biztos megoldást választva - bebattyogva megszerzi a meccs - és csapatunk - első találatát.

Fordulás után az ütősor gyengén muzsikál, és a 2. körben már megint bukjuk az egy szem reroll-unkat. Ezt tetézve 2-es trollvadászuk leséríti Poison Ivyt, aki szintén nem állhat a vezetőedző rendelkezésére következő meccsünkön. Válaszul Boszi is leséríti a 7-es hosszúszakállt, aki már most alibit jelentett a TAHÓk következő meccsére. 6-os futójuk hatalmas mázlisorozat után felkapja a labdát (újak még a szabálymdosítások számunkra, sokadszorra rontjuk el, hogy előre be kell jelenteni minden akciót...), 5 játékosunk heverészik a földön, kezd rosszul állni a szénánk... 5. körben ráadásul a labdás 6-os futójuk lerúgja Monszunt, a bíró közben tüntetőleg másfele néz. Utolsó előtt körben a labdás futójukat alig pár mezőnyire a TD zónánktól közrekapja Uttörő és Profi, aki nagy cselsorozatot és sprintet követően ért csak oda, de mint kiderült bőven megérte, mert ez volt a meccs kulcsa, lévén a törpe futó elesett a profin szerelő Profi lábában, és eddigre elfogyott a 6 újradobásuk, megint mi jöhettünk. Igazság szerint jó eséllyel szerezhettünk volna ekkor még 1 TD-t egy kézről-kézre adást és egy rövid passzt követően, azonban megint elfelejtette a vezetőedző előre jelezni ezen szándékát, így újabb gólszerzési reményeink hamvukba holtak, izgulhattunk, hogy nehogy egy újabb törpe mázlisorozat végén kiegyenlítsen az ellen. Szerencsére ez már nem jött be nekik, így egy fordulatos meccsen ismét csak sikerült nyernünk a mumus szerelő törpék ellen... Boszi még a végén próbálkozott törleszteni egy kis rugdosás által, de sajnos nem jött be a próbálkozás, a kemény törpe vért állta a próbát, bár legalább ezt is gyakoroltuk, a bíró észre sem vette... Az elején a törpéknek szerencsére nem sikerült nagyobb sérüléseket okozniuk, és bár utána melléjük szegődött a szerencse, de megúsztuk 3 sérüléssel (nem számítva persze Tájfun lemészárlását, amit sikerült meggyógyítanunk!), ami nem is rossz a kisnövésű, ámde annál keményebb öklű nép ellen. Kisdobos meghálálta a belé fektetett bizalmat és új karmainak köszönhetően rettegésben tartotta az ellent, két sérülést is kiosztott, így jogosan lett a meccs játékosa sötételf részről, szintet lépve az ugrás képességet sajátította el, a többi csapat labdás játékosainak legnagyobb örömére ;) Hosszú idő után Boszi is szintet lépett, testőr képzettséget szerzett, ami nagyon hasznos lehet a csata sűrűjében a társak számára. Legközelebbre remélem már jobban belejön a csapat, és nem fog látszódni a hosszú, majd 2 hónapos kihagyás - igaz fontos játékosunk hiánya viszont várhatóan igencsak érezhetően látszódni fog a játékunkon.

TAHÓk - Sima Ügy 0-1 (3-3)

Bajnok a csapat!

2009.05.29. 14:36

Békelfek - Sima Ügy 0-1 (1-5)

Döntő tétjének megfelelően ádáz, parázs hangulatú küzdelem zajlott a gyepen és a kispadokon egyaránt. A kiegyenlített nemes küzdelemről 1-2 alkalommal elterelte a figyelmet a vezetőedzők torzsalkodása, mely nem illett a játék szelleméhez, s melyért ezúton is bocsánatot kérek a magam részéről.

A mérkőzésre remek vérfoci időben került sor. A pénzfeldobást mi nyertünk, és előzetes terveknek megfelelően védekezést választottuk, had' jöjjenek a nyunyingák! A nemeselfek közül szinte mindenki játékra jelentkezett, annak ellenére, hogy közülük 10 játékosnak is vissza-visszatérő sérülése van, Elwood pedig hajlamos lekésni az első félidőt, nálunk bezzeg mind Különc, mind pedig Tájfun sérülése kiújult... Na szépen kezdődik a meccs...

Tökéletes kirúgást követően az előretolt védőink, Old Shatterhand, Pöröly és - a nemeself rohamot követően - Monszun is hátára esett, de a felállított védőláncunk áttörését meg sem merték kísérelni. Boszi 2. körben lesérítette Gonzalót, pontosabban kitörte a kis izgága anyaszomorító nyakát, ám a nemeself gyógyító eredményesen vartyogott, pedig a közönség már kezdett tombolni a vér szagára. Kisdobos - mint a meccsen általában - eredményesen küldte padlóra Elwood-ot, aki ebbéli meglepetésében további 1 körig fel sem tudott tápászkodni onnan. Monszun is kioszt egy sérülést, ami ugyan nem túl komoly, de emberhátrányba kerülnek ezáltal a nemeselfek, akik kezdik elveszteni nyugalmukat, és bravúros cselsorozatok után TD-t próbálnak elérni. Ez majdnem sikerül is nekik, de Pszichó - saját legnagyobb megdöbbenésére - remek reflexei által simán közbenyúlt és lehúzta a remek passzt, ezáltal megváltozik a meccs képe, az eddig konfliktuskerülő nyápicoknak kell igyekezniük labdát szerezni. 6. körben Alfred leséríti Profit, de most a mi gyógyítónk lép akcióba, és rendbehozza az összezúzott csípőt. Ekkor teljesen tetőfokára hágnak az indulatok, innentől kezdve csak homályos képek maradtak meg az egyébként nagyon izgalmas meccsről. Az első félidő végén ugyan megszerezhette volna a csapatunk az első gólját, azonban a nemeselfek óvása folytán lejárt az időnk, így elérhetetlen maradt az ellenfél TD zónája. Sebaj, a második félidőben beindult végre a csapatjátékunk, a játékosok (főleg Boszi, Monszun és Kisdobos) elkezdték szórni a sérüléseket és KO-kat, ezáltal jelentős létszámbeli fölénybe kerültünk, és mondhatni menetrendszerűen a 8. körünkben találatot értünk el: bevittük az első - és mint később kiderült győztes - találatunkat. A nemeselfek maradék lelkesedése is elszállt látván újra felállt védő láncunkat, azonban tettek még egy kétségbeesett kísérletet az egyenlítésre. Felhozták minden épkézláb játékosukat - bár így sem volt meg a teljes létszám -, azonban már az első rohamukat elrontották, lévén a rohamozó játékosuk sprintelés közben akkorát esett, mint az ólajtó. Megjegyezzük, hogy érthetetlen volt a koncepció, miért kellett a lánctolást kockáztatni, mikor a goblinjuk elhajítása lehet egyszerűbb lett volna...

Remélem a két csapat következő találkozója hasonlóan jó küzdelmet, ámde kevesebb vitatkozást hoz. Gratulálok Szepének a jó teljesítményért! Köszönet a norsca és törpe szurkolóknak, illetve bírónak a kedélyek helyes mederbe tereléséért és szurkolásért!

A teljesség kedvéért hozzá kell tenni, hogy a kupagyőzelem hatására nőtt a szurkolófaktorunk, többszázezer aranyat zsebelt be a csapat, és egy játékosunkat a káosz istenek különös kegyben részesítették, Kisdobos karmokat kapott annak érdekében, hogy a vérre éhes szurkolókat még jobban ki tudja szolgálni! Most az ünneplésé a főszerep, kijózanodás után visszatérünk! :)

Gyorshírek

2009.05.21. 13:33

Megvan a döntő és a bronzmeccs párosítása! 

A várakozásoknak megfelelően az eddig szédületes formát mutató, ámde az elődöntőben a több tapasztalat előtt fejet hajtó újonc csapatok játszanak a bronzéremért:

RIPers - Pincekulcs Őrzői meccs

Csapatunk fennállása alatt most első ízben játszik döntőt, amire nagy lelkesedéssel és új taktikával készülnek a fiúk. Az ellenfél a magát lassan mumussá kinővő békelfek csapata lesz, akiket még a két gárda első találkozásakor kicsit túl lezseren kezeltünk, így bezsebelhették a győzelmet, és azóta sem sikerült ellenük győznünk. Legutóbb éppen a kazamata kupa elődöntőjében szenvedtünk el tőlük egy szolid vereséget, ami annál fájóbb volt, mivel ezáltal véget is ért csapatunk menetelése a törpék otthonában. Most nagy a fogadkozás a csapat tagjai között, soha nem látott elszántsággal készülnek a nagy meccsre, mert nemcsak a mérkőzés tétje (a káoszurak kegye) magas, hanem végre meg akarják szakítani a nemes(?)elfek elleni negatív nyeretlenségi sorozatot. Minden érdeklődőt szeretettel várunk a döntő mérkőzésre! A nyertes szerencsések a szünetben részt vehetnek a részeg troglodita futamon, ajándék nyílpuskával felszerelve!

A döntő párosítása tehát:

Békelfek - Sima Ügy

Bretoniai visszavágó

2009.05.17. 22:56

Szép napot, jó szurkolást kedves hallgatóink!

Mai nap zajlik a káosz kupa első elődöntő mérkőzése a nemes bretoniaiak és a kegyetlen sötételfek között. A mérkőzésre remek vérfoci időjárási körülmények között kerül sor, ezért némileg érthetetlen, hogy csak 58 ezer néző látogatott ki a meccsre. Ennek oka talán a két csapat közti jelentős tapasztalati különbség lehet, bár egyesek pont emiatt, illetve a múltkori kaotikus meccsen elért döntetlen utáni indulatok folytán remek kis öldöklésre számítanak... :)

Mindkét csapat teljes létszámban képviselteti magát - legalábbis egyenlőre... ;) A pénzfeldobást a bretonok nyerik és máris védekezéshez állnak a sötételfek. Miközben a bretonok az egyébként elbénázott kirúgásra figyelnek (a labda egyből a 8-as számú futó kezében kötött ki) a sötételf csapat remek védekezésének köszönhetően némileg újrarendezte sorait. Ezt követően a fehér lovag berohamozza Boszit, aki azonban épphogy csak elcsúszik a túl teátrálisra sikeredett mozdulat nyomán. Annál sikeresebbek viszont a breton birodalmi és kóbor lovagok, lévén Pöröly és Különc egyből hasra került, egyedül Monszun kötött ki háton fekve. Nem késik a dühödt válaszreakció, ami azonban alig hozott eredményt: Tájfun hátra üti a fehér nagyfiút, míg rajta kívül csak Pszichó volt képes lecsapni egy parasztot. Hiába no, lassan melegednek bele a fiúk a játékba... 8-as futó megijedt a felé rohanó ellenfeleket látva, ezért gyors passzal indítja társát, a 9-es futót, aki hasonló okokból kifolyólag eszeveszett futásba kezd. Nem jut azonban messzire, mert csapatunk sztárja, Boszi KO-ra veri, a labda pedig pattogni kezd, lévén Profi - nevével ellentétben - elég amatőr módon nem képes felkapni. A breton nagyfiú, a fehér lovag a kritikus helyzetben nem bírta idegekkel és rontott egy rohamot, ezáltal megint a mieink jönnek: villámgyorsan hasra ütnek két parasztot is, Boszi felkapja a labdát, és Uttörőt indítja, aki TD közelségbe ér, igencsak távol a lekötött breton játékosoktól. Balduin ugyan bőszen cselezve utána ered, de a nagy sprint végén ront, jöhet ismét a Sima Ügy. Elkezd felzárkózni az időt húzni kezdő Uttörő mellé a csapat, Boszi és Különc fedezi közelről, közben az összes breton lassanként a földön fetreng. Feltápászkodnak lassacskán, és elkezdik körülvenni a labdát fedező kis ketrecet. Uttörő ugyan egyenlőre makacsul tartja a labdát, de a többieknek nem sikerülnek túl jól a blokkolások, a breton lovagok tapadnak rájuk, mint légy a légypapírra... Óportó Patrik testőr 2 alkalommal is 3-3 sötételfen cselezi át magát, több más kisebb hőstett mellett, míg kiköt Uttörő mellett, törölgeti is a szemét a közönség, ilyen cselsorozatot ritkán látnak... Nagy a tumultus, a meddő mezőnyharc: a sötételfek húzzák az időt a labdát tartva, de a bretonok makacsul próbálják megszerezni a lasztit, ami mindig csak egy hajszálon múlik ugyan, de egyenlőre nem sikerül nekik. Végül a fehér lovagot egész féidő alatt hősiesen feltartó Jarlaxle tör előre, megáll a touchdown zónában egy kis sprint végén, amikor is Uttörő a kezébe nyomja a labdát, így a félidő utolsó pillanatában vezetést szerez a Sima Ügy (0-1).

Második félidő sem indul sokkal jobban számunkra, mint az első: Uttörő leüt ugyan 1 parasztot, Kisdobos pedig sikeresen kirohamozza a fehér lovagot, azonban ezt követően kétszer egymás után elront egy szimpla üres zónába irányuló cselt, és máris a nyakunkon a breton csapat, pedig a labdával és a többi kiszemelt áldozattal még nem is tudtunk foglalkozni. Szerencsére aránylag fájdalommentesen túlvészeljük az ellentámadást. Jarlaxle ugyan felveszi a labdát, hogy legalább ne kapjunk egyből gólt, de Profi - nem először a meccsen, jegyzi meg baljóslatúan a vezetőedző ... -, megint 2x is ront egy ártalmatlan cselezés során, megint jöhetneka bretoniaiak. A kezdeti nehézségek - s némi kávé - után ismét egyre jobban kezd magához térni a csapat: Monszun KO-za a 10-es parasztot, majd Tájfun zúzza össze a 11-es paraszt bokáját, de azt egyből hatásosan gyógyítja a breton kuruzsló. Kisdobos - mint később kiderült - mvp díjat érően séríti le a fehér lovagot, aki ugyan várhatóan csapata rendelkezésére állhat a következő meccsükön, de ez a kis incidens jelentősen felgyorsítja a lovagok szétesését. Előbb ugyan visszatérni látszanak a breton remények, amikor a 3-as számú újonc kóbor lovag Profit olyan lendülettel rohamozta be, hogy az nemcsak hogy hasra vágódott, de eközben Poison Ivy-t is kilökte - szerencsére saját - közönség közé, ám a felzúdulás csak eddig tartott... Saját térfelünk középső harmadánál, az oldalvonal mellett beszorítják ugyan a csapatot, de Jarlaxle a kritikus pillanatban hozta a kötelezőt, és a kezében lévő labdától cseppet sem zavartatva hasra ütötte az újonc kóbor lovagot, aki még iménti múló sikerét ünnepelte. Boszi is kitolja a 8-as futót a - sajnos saját - közönségéhez (úgy látszik a közönség jól helyezkedik ma...). Uttörő-Kisdobos páros remek csapatmunkát bemutatva takarít, Jarlaxle kicselezi magát szorult helyzetéből és egyben az oldalvonal mellől, majd Pszichóhoz passzol. Különc hasraveri a 2-es számú Patrikot, amely által a bretonok értékes testőrüket vesztik el fontos pillanatokra, és közben a Ko-k hatására már csak 1 breton játékos áll éppen a pályán. Lassan halad előre a ketrec, fogyatkozik tovább a breton csapat. Jelenleg már csak 5 épkézláb bretoniai játékos van a pályán, ők is csak hason-háton fetrengenek, a labda pedig Jarlaxle-nál, aki utsó támadásunk során újabb gólt ér el. A bretonok ugyan még lelkesen felállnak támadni, szinte mindegyik eszméletlen emberük játékra jelentkezik. A számos blokkoláson túlmenően a rohamot és a szabálytalankodást sem hagyják ugyan ki, de szerencsére már maguk sem veszik komolyan a dolgot, így nincs sérülés, gyógyítónk ma munka nélkül maradt.

A meccs végén mindkét csapat némi többletbevételt könyvelhetett el, a breton dobó plusz 1 ügyességet szerzett, mely figyelemreméltó, míg nálunk a gólgyárossá előlépett Jarlaxle végre valahára elsajátította a cselezés tudományát.

Köszönöm a figyelmet, és remélem a mainál sokkal több néző jön el buzdítani a csapatot a döntőben, ahol az előholt-nemes elf párviadal győztesével mérkőzik csapatunk.

Végeredmény: Pincekulcs Őrzői - Sima Ügy 0-2 (0-2)

Köszönjük a lehetőséget, a remek helyszínt és vendéglátást a bretoniai vezetőedzőnek Itzla Tamac-nak, sok sikert neki és csapatának a jövőben!

Gyorshírek

2009.05.13. 21:10

Most kaptuk a hírt, hogy a csapatunk orra alá borsot törő újonc breton csapat a káoszcsapatot is alaposan megtréfálva kiharcolta a továbbjutást, így a Sima Ügy elődöntőbeli ellenfele a Pincekulcs Őrzői lesznek.

Esélylatolgatásba nem mennénk bele, lévén a bretonok eddig már több alkalommal rácáfoltak az esélyekre, így ellenük senki nem mehet biztosra. Annyi viszont bizonyos, hogy ugyan ez alkalommal is két kóbor lovaggal fognak ellenünk kiállni, akik közül az egyik testőr (bár ez alkalommal az ellenünk gólt szerző Oportó Patrik fog testőrködni a korábbi szabadúszó helyett, és mellette az újonnan szerződtetett, breton léttére meglepően alacsony növésű Badacsonyi Balduin próbál maradandót alkotni), de ez alkalommal nem fog játszani a múltkor vérengzésbe átmenő mocskos játékos tulajdonsággal rendelkező paraszt. Szintén nagy érvágást jelentenek a lovagoknak az ezúttal hiányozó félszerzet szakács és a bloodweiser lánykák.

Sima Ügy mindenesetre megkönnyebbüléssel fogadta a hírt, hogy nem az ütős káoszharcosokkal kell felvenniük a kesztyűt, hanem a trükkös, ámde gyengébb izomerőt képviselő bretonokkal. A mérkőzésről ezúttal élőben fogunk tudósítani. Addig is nézzünk egy kis reklámot...

TAHÓk revanskísérlete

2009.05.13. 20:57

TAHÓk - Sima Ügy: 1-2 (1-0)

 

Tekintettel a mindössze 2 lejátszott alapszakaszbeli mérkőzésre a csapat 6. helyen zárta az alapszakaszt, és ezáltal az eddig jó idényt produkáló törpékkel került (ismét) össze a kieséses szakasz első meccsén. A szakállas nép a meccs előtt ezerrel fogadkozott, hogy revansot vesz a múltkori vereségért, míg a sötételfek a bretonok elleni fiaskót szerették volna feledtetni a szurkolótáborukkal - no meg persze az edzővel is, aki nyílpuskás bérgyilkosokat béreltetett fel, hogy jobban ösztönözze a csapat tagjait....

 

73e néző előtt, szép napsütéses (ideális) vérfoci időben került sor a két gárda összecsapására. A két csapat teljes létszámban sorakozott fel a himnuszok előadására, csupán a sötételf Különc maradt távol, a bretonoktól elszenvedett sérülést nyögve. A pénzfeldobást a kurtalábúak nyerték és a sötételfek máris állhattak fel védekezni.

1. körben Old Shatterhand kirúgását követően a törpék rohamára került sor, ám a halálroller őrjöngésére vágyó publikum csalódottan morajlott, amikor a rolleres jobb oldalon a testőre védelmében mert csak előre araszolni, fedezve a labdavivőt. Sötételfektől csupán 1 játékos esett hanyatt, de ő is egyből felpattan, és beindul a sápadt gyilkosok hengere: Poison Ivy hasra üti a 4-es rohamozót, továbbá még 2 törpe fetreng háton, de sérülésre még várni kell. Uttörő közben megkezdte a labdás felé történő rohamát...

2. körben Poison Ivyt vadul támadta az örjöngő trollvadász, de a boszi - szó szerint - állta a rohamot. Törpe futók - egyenlőre - magányosan passzolgatnak a halálroller és a fedezék mögött. Válaszul Poison Ivy hátra üti a trollvadászt, kioszt a csapat még egy hasast, de Kisdobos 2 testőr által támogatott rohamát elsőre még állja a halálroller... 

3. körben halálroller próbált visszavágni Kisdobosnak, de csak ennek eredményeképpen Kisdobos csak hanyattesett, különösebb baja nem lett. Válaszul a 2 sötételf testőr, Tájfun és Pszichó vadul támadva eltávolítja az ellent a halálroller közeléből, közben Jarlaxe is odasompolyog támogatni, így Kisdobos 2. rohama már sikeres, a roller ismét csak hamar befejezte a mérkőzést, kazánja robbanását sokáig visszhangozzák az aréna falai. Old Shatterhand gyorsan visszaküldi a földre az épp feltápászkodó 4-es számú rohamozót, kezd beindulni a meccs. Uttörő közben ütőtávolságra ér a futókhoz...

4. körben a megfogyatkozott törpe csapat kettőzött erővel igyekezett rákapcsolni, de ez visszájára sült el, hamar elrontották a lépést, így Boszi, a csapat sztárja labdát szerzett és megindult előre.

5. körben törpék próbálkoznak a labda közelébe férkőzni, mire Boszi taktikusan hátratáncol vele, nem sürgős a sötételfeknek a gólszerzés.

6. körben aztán a türelmüket teljesen elvesztő törpék beindultak: 5-ös futó ! KO-za Tájfunt, érzékeny veszteséget okozva a csapatunknak. Ezen felbuzdulva 12-es számú hosszúszakáll leséríti Poison Ivyt. A felcserek jelbeszédén erősen eltöpreng az edző, lévén komoly a baj: a sérülés ugyan nem néz ki maradandónak, de a következő meccset vélhetőleg ki kell hagynia a boszinak. Némi gondolkodás után jelez a gyógyítónak és a felcserek megkönnyebbülten sietnek le a pályáról, folytatódhat a mérkőzés, ráadásul egy igencsak felpaprikázott Poison Ivyval! 

7. körben Jarlaxle-ot üti KO-ra a kurta nép, fele sem tréfa lassan. Az edző dühösen jelez a csapatnak, ideje lenne tenni valamit a törpék buzgalmának megtörése érdekében... Boszi kipasszolja a veszélyes zónából a labdát Pszichónak, aki ugyan már nagyon unja, hogy holmi labdával folyton akadályozza a saját csapata az öldöklésben, de a dühöngő edzőt látva tiltakozás helyett inkább sebesen elindul az ellen célzónája felé. Poison Ivy dühödten veti ismét magát csatába, és takarít az útból.

8. kör törpék nagy igyekezetükben ismét hibáznak: 11-es hosszúszakáll 2x is elhibázott egy blokkolást, amit kihasználva Profi visszakézből állon vágja, Pszichó pedig köszöni szépen a lehetőséget, és 2 extrával gólt szerez.

Félidőben Tájfun tovább marad eszméletlenül a fedezékben, de szerencsére játékra jelentkezőkből nincs hiány.

1. kör: A kurta kirúgást követően a csapat szurkolói kővel dobták fejbe az egyik hosszúszakállt, aki hanyatt is esett annak rendje és módja szerint - bár célozhattak volna másra is, lévén a középvonalon álló szakállast amúgy is letarolták volna a támadók. miután a másik két áldozati bárányt is leverjük, Monszun szabálytalankodik, hogy kielégítse a vért követelő edzőt és szurkolókat, de csak hasra került a hosszúszakáll. A bíró most még nem fújja le az akciót, viszont nagyobb figyelemmel kezdi tanulmányozni a sötételf csapatot...

2. körben a még mindig paprikás hangulatban játszó Poison Ivy KO-zta a 7-es hosszúszakállt, akit ezúttal nem védett meg a vastag koponyája sem, miközben Old Shatterhand lazán felkapta a labdát a biztosító csapattagok gyűrűjében. Törpék lendülnek támadásba, de hamar kifulladnak, amint Uttörőt támadó trollvadász kétszeri blokkolási próbálkozását a sápadt elf mindkétszer hajszálpontos állonvágással jutalmazta.

3. körben a pálya jobb oldalán teljes a Sima Ügy letámadása, szinte mindegyik játékosunk ott rohamoz,  a labdát fedezve.

Lassan halad előre a ketrec, 5. körben Poison Ivy már a törp célzónától 3 mezőnyire van a labdával miután kezébe nyomja a dobónk a labdát. Pörölynek kellene szintet lépnie, ezért az edző intésére lassan lopakodik előre, hogy helyzetbe kerülhessen. A törpe csapat zöme háton fetreng, sőt egyikük hason fekszik, de most Profi ront kétszer egymás után, és máris helyzetben vannak a törpék.

6. körben a 3. számú törpicsek rohamozó hasra üti Poison Ivyt, 5-ös futó a labda felé veti magát, 2 zónába sikeresen be is cselez, ám a labdafelvétel már nem sikerül ennyire könnyedén. A futó bénázása folytán a labda a 12-es hosszúszakállhoz pattan, aki meg is markolja, bár mivel már lépett, ezért nem tud vele mit kezdeni, csupán riadtan szemléli a felé igyekvő sötételfeket.

7. körben Boszi - a hosszúszakáll eltakarítását követően - labdát szerez, a futót Old Shatterhand takarítja el az útból, Pöröly, Monszun és Profi fedez, miközben Uttörő hátrarohan a lelépni igyekvő trollvadász ellen biztosítani. Monszun közben KO-za a másik trollvadászt, de azt ismét csak megvédi vastag kobakja... Törpék igyekeznek labdát szerezni, de a 3-as rohamozó újabb rohamja már nem sikerül olyan jól, mint az előbb, és csak eltolja tudja 1 az 1-ben Boszit.

8. körben aztán hirtelen felpörögnek az események: először a sötételf csapat takarít Pöröly útjából, akinek Boszi kezébe nyomja a labdát, és ezt követően senkitől nem zavartatva ügethet be, megszerezve a csapat második, saját első találatát. Old Shatterhand első jól sikerült kirúgását követően a törpék hamar labdát szereznek, a két futójuk játszva hozza fel a labdát, indítják az ember futót, akinek lánctolással 3-4 mezőnyi távot is nyert az immáron tét nélkül felszabadultan játszó törpe csapat, így egy hosszú sprintet követően megszerezte csapata szépítő találatát.

A mérkőzésre kilátogató nézők fordulatos meccset láthattak, bár a vérfürdő ma elmaradt: a törpéket a szerencse nem pártolta, a sötételfek pedig nem bírtak a míves törpe vértekkel és kemény koponyákkal. A mérkőzés legjobbja díjat nálunk Pöröly söpörte be, imigyen elsajátítva a cselezés tudományát, míg a törpéknél érdekességképpen az ember futót választották meg a szurkolók MVP-nek, aki szerencsés edzésének köszönhetően tovább gyorsult (+1 mozgás!).

Elmondhatjuk, hogy a csapat kiheverni látszika breton fiaskót, és magabiztosan hozta a kötelező győzelmet, bár egyéni teljesítményeken még lehet és kell is javítani.

A törpék edzőjének, Kildarfnak minden elismerésünk, hogy fiatal csapata másodszor is kemény ellenfélnek bizonyult, további sikereket kívánunk nekik!

Most pedig következzen egy kis kötelező reklám....

Jókor jött pofon?

2009.05.11. 11:16

Első ismerkedésünket a káosz kupával és az új előnyökkel rövid időn belül követte a második szezonbeli mérkőzésünk, melyet szintén "újonc" csapattal játszottunk, akik edzője viszont már híres vérfoci körökben, így nem számítottunk könnyű mérkőzésre... A találkozóra az alapszakasz utolsó napján, 2009.04.30-án került sor.

 

Sima Ügy - Pincekulcs Őrzői 1-1 (1-3)

 

Ideális időben került sor a meccsre, a feldobást nyerve védekezni áll fell a csapat, had' lássuk, mit tud az ellen jelszóval. Nos, az ellenfél élt a lehetőséggel, lévén alaposan bevásárolt a támogatásból: mondhatni menetrendszerűen pakolta ki kellékeit a pálya mellé egy félszerzet konyhafőnök, vándor gyógyítók szakszervezete is delegált 1 tagot a breton kispad mellé, bloodweiser lánykák ugráltak az oldalvonal mellett, kémeink szerint a "nemes" breton csapat még a bírót sem átalkodott megvesztegetni, szereztek egy tehetetlenség medállját, valamint két szabadúszót is szerződtettek a meccsre: egy testőr kóbor lovagot, és ami az igazán nagy meglepetést, mi több felháborodást keltett - még a saját szurkolótáboruk körében is -, egy mocskos játékos parasztot...

 

Az 1. körben védekező hármasunk állta a pofonokat, bár kettejük kicsit megszédülve hanyatt esett, ám a mocskos paraszt máris munkába lendült és lesérítette Különcöt, aki vélhetőleg ki fogja hagyni a következő meccset. Boszi egyből labdát szerzett és Profihoz passzolt. 2. körben Profi továbbadja a labdát Old Shatterhand-nek, közben a breton csapat nagy része legel a pályán, sajnos sérültek, ko-sok nélkül... Elpazarolják a dobójukra a tehetetlenség medállt is, mindegy, végül is majd rohamozunk mást.... ;) 4. körben aztán gólra váltja fölényét a csapat, mikor Old Shatterhand rövid passzal indítja Pszichót, aki először ugyan értetlenül fogdosta a labdát, de az edző összeszűkülő szemeit látva követte az utasításokat és meg sem állt a TD zónáig (1-0). Jól kezdődik a kirúgás is, lerohanjuk az ellenfelet, de sajnos nem tudunk komolyabb sérülést okozni. 6. körben aztán megvillant a bretonok nagy reménysége, a fehér lovag leséríti a gólpasszt jegyző Old Shatterhand-et, akit ugyan eszméletlenül hoznak le a pályáról, de előreláthatólag játszhat a következő meccsen. A feldühödött sötételf csapat válaszul lezúzta a btreton védelmet, Kisdobos indult rohamra, ám erőfölénye ellenére hanyatt vágódott, így nem jutottunk előrébb. 7. körben fehér lovag megtette azt a szívességet, hogy leutánozta Kisdobost, így megint mi lendülünk támadásba, Poison Ivy takarít, ám Monszun (az előző meccs hőse) ront, így ismét csak megreked a támadásunk. 8. körben ennek ellenére megtisztítjuk a labda környékét, már csak fel kell venni, és bejutni vele a TD zónába, ám Profi hosszú sprint végén szó szerint beesik a célzónába, így elmarad az újabb gól...

 

Második félidőről igazából csak pillanatképek maradtak meg, egyrészt mert minden jóérzésű sötételf szeme végig vérben forgott, másrészt a meccset követő kaotikus állapotok folytán... Már első körben a mocskos játékos paraszt szabálytalankodik a bénázó Poison Ivy-vel szemben, aki a következő meccsen azonban visszatérhet. Meddő mezőnyharcok folytak, mígnem a bretonok megszerezték a labdát és beton játékosaik védelme alatt megindultak vele a célzónánk felé. Nagy vágtát követően Uttörő leterítette a labdát vivő játékost, akinek kezéből kiesett a labda és az oldalvonal mellett pattogott, miközben a sötételf csapat nagy része is siet hátra tisztázni. Pszichó közben a labdával jottányit sem törődve kizárólag pusztítani akart, le is sérítette a 16-os parasztot, akit azonban a vándorgyógyító kezelésbe vett, így maradhatott a pályán. 7. körben felkapjuk a labdát és 4-5 játékosunk fedezi a labdaszedőt, nagy a tömörülés a térfelünk jobb közepe fele. 8. körben aztán szükség lett volna a testőr játékosunkra, Tájfunra, aki viszont kicsit előrébb segédkezett Svindlernek, így utat kellett nyitni neki. Svindler azonban erőfölénye ellenére elszúrta kezdésként a blokkot, azért jöhetett az ellenfél utolsó nekirugaszkodása, ahol sajnos minden összejött nekik: testőrük becselezte magát a labdás játékosunk közelébe, ezt követően le is ütötték a labdát vivő játékosunkat, eltávolították a labda mellől a többieket, egy zónában felkapták a lasztit, kicselezték magukat, közbenyúlásunk nem sikerült, bezzeg nekik másodjára már jól sikerült maga a passz is, és végül a 2-es számú kóbor lovag először is kicselezte magát a gócból, majd másodjára (a rendelkezésre álló 6-ból az utolsó rerollt felhasználva) elkapta a passzt (1-1), ezáltal beállította a csalódást keltő végeredményt. A meccset követő öldöklésről már olvashattak a hírekben, nem ragoznám túl, mindenesetre szégyen, hogy a mai világban 1-1 jó eredményért egyes csapatok megtagadják múltjukat, és népük hagyományaival éles ellentétben álló eszközöket sem szégyellnek felhasználni...

Az ellenféltől a fehér lovag és a kóbor lovag is szintet lépett: előbbi szerelés megtörést vett fel, utóbbi pedig testőr jártasságot szerzett, mely által nagyot lépett előre a breton csapat a fejlődés útján. Csapatunknál hárman is szintet léptek: Old Surehand és Kisdobos cselezni tanult, míg Pszichó testőr képzésen vett részt.

 

A csapatlapok böngészése közben derült ki, hogy a szerény Profi is szintet lépett múlt meccsen, köszönhetően sérülésokozásának. Amennyiben a kupaszervezők visszaigazolják ezt a hírt - és mernék ne tenni... -, úgy következő meccs előtt elintézzük a formaságokat, és új jártassággal, képzettséggel, illetőleg jó esetben akár emelt tulajdonsággal kezdheti a következő meccset! :)

 

Másik hír a csapat háza táján, hogy Artemis Entreri, az orvgyilkosunk bizonytalan idejű eltávot kért az edzőtől. Rossz nyelvek azt suttogják, hogy a tegnapi kocsmázás alatt összerúgta a port Pszichóval, aki reggel vérben forgó szemekkel kereste a hátában talált, kagylós tőr tulajdonosát.... Eleinte elhitte Entrerinek egy ismeretlen Piszkos Fredről szóló meséjét, ám egy idő után "jóakarók" felvilágosították, hogy napokkal előbb még Entrerinél látták az ominózus tőrt.... Nos, ez egyenlőre csak pletyka szintjén mozog, amint többet tudunk értesítjük olvasóinkat....

Indulás

2009.04.25. 19:27

 

Indulás: Az új kezdet.....

Egy messzi-messzi galaxisban...

TAHÓK - Sima Ügy 1-2 (1-2)

Nos, megújulni látszik a klasszis sötét elf csapat, új mez készül, és új felfogásban játszunk.

Lássuk az új idény első meccsét, melyet a lelkes törpe csapat, a TAHÓK ellen játszottunk:

Emlékeim szerint 78ezer lelkes drukker előtt futnak ki a csapatok a gyepre.

1. Félidőben - az érmefeldobást megnyerve - a védekezést választottuk, bár némileg elbizonytalanodott a csapat, mikor meglátta a támogatásból felfogadott halálrollert bedübörögni a pályára... Az ellen ezenkívül még felfogadott egy vándorgyógyítót, egy félszerzet szakácsot, két kártyát is húztak a mocskos kártya pakliból (a 3-as játékosuk alattomban bombázott a meccs alatt, a másik kijátszatlan maradt) és mint később kiderült, lefizette a bírót...

Miközben azonban Old Surehand hajszálpontos kirúgást végzett el, a csapat - fajtánkhoz méltóan - lelkesen lerohanta az ellent :) Poison Ivy nem íjedt meg és rettenthetetlenül nekiront a sokkal erősebb ördöngös masinának és egy jobb-bal kombinácival lerepítette a pályáról. Hiába no, jó az elején rendezni az erőviszonyokat... :D

1. körben Profi is kioszt egy sérülést a 14-es törpének, de azt sajna vastag koponyája megóvta a komolyabb sérüléstől.

3. körben aztán Boszi is KO-za az ellen 10-es testőrét, kezd alakulni a meccs :)

4. körben kétszeri törpe rontás után Boszi könnyedén betáncolt a törpék közé, megszerzi a labdát és indítja a labdával Poison Ivyt.

Ezt követően volt még pár meleg helyzet, repült pár bomba, de a TD-nket nem veszélyeztette komolyabban semmi, csupán Jarlaxle rohamózonkat kellett levinni egy kisebb esést követően. 8. körben Boszi begyalogolt és megszerezte első gólunkat.

Második félidő sokkal esemélydúsabbra sikerült mint az első... A még mindig szédelgő Jarlaxle helyére beküldtük Svidlert, hogy megszerezze 6. tp-jét, és ezáltal szintet lépjen. Nos, ez sokba - majdnem a csapat győzelmébe - került mint később kiderült... Visszatért ui. a törpe 10-es testőr, aki rengeteg borsot tört az orrunk alá, a törpe edző feltűnően jól használta, gratula neki.

1. körben időjárás kicsit beborult, de maradt a remek vérfoci idő. Pszichó zavartan kapta el az ellen őt eltaláló kirúgását, bár nemigen értette hogy került oda, és mit kezdjen vele, ezért egyből át is adta Svidlernek. Tájfun KO-ra verte a 8-as hosszúszakállt, de a törpe vastag koponya már megint állta a sarat... Válaszképpen 9-es hosszúszakáll eszméletlenre ütötte Poison Ivyt.

2. körben 12-es Hosszúszakáll KO-ra üti Különcöt, ez már kezd eldurvulni...

3. körben Boszi megúnja a törpe rohamokat és leséríti a 3-s számú trollvadászt, aki következő meccsen várhatóan már ismét csapata rendelkezésére állhat. Poison Ivyt a labda felé tartó rohanása közben alattomban szereli egy hosszúszakáll, a 3-as számú vakarcs... 5-ös futójuk berohamozta Svidlert és Monszun mellől felkapva a labdát TD zónánk felé iramodott.

4. körben Boszit lerúgja a 3-as rohamozójuk, 5-ös futó TD-t ért el, az állás 1-1, az első körben kialakult fiesta hangulat oda, kezd vérben forogni a csapat és az edző szeme ....

Jarlaxle és Poison Ivy pihen, a kritikus időben tanúsított lustaságukat tuti nem felejti egyhamar az edző...

5. kör: Erősítésként berohan 4-es és 5-ös mezőnyjátékosunk, Zúzó és Pöröly, a leszerepelt Svindlert pedig lehozta az edző a pályáról. Azt hiszem erre mondják a sportban, hogy nyerő csere - na de haladjunk csak szépen sorban... Boszi játszi könnyedtséggel felkapja labdát, és kirohamozta a 10-es testőrt a jobb oldalon, bár a vakarcs sajnos már tápászkodik is felfele :( A bal oldalon közben 10-es és 14-es rohamozóink, Profi és Uttörő vágtatnak a törpök TD zónája felé. Boszit azonban agyba-főbe veri a törpe csapatból 4-es erejével kimagasló 4-es számú rohamozó, újra kritikus pillanatokat él át a sötételf csapat... A labda ui. a lehanyatló Boszi kezéből kipattan az oldalvonalon túlra, a közönség szinte a törpe futó kezébe dobja... aki - biztos kéz ide- vagy oda - megteszi azt a szívességet, hogy hagyja a labdát parlagon heverni...

6. Uttörő berohamozza magát az ellenfél TD zónájába, de a labda sajnos a sok-sok sötételf és törpe között a földön pattog, miután Pöröly - tévesen értelmezett edzői karjelzések nyomán - rossz irányból próbálta - nem mellesleg sikertelenül - blokkolni a csákányosok futóját, így a labda felvétel egyenlőre elmarad...

7. körben 5-ös futójuk ismét őrjöngésbe hozza a törpe szurkolókat, leséríti az időközben labdát szerző Uttörő rohamozónkat, de a gyógyítónk profi kézmozdulatait követően Uttörő láthatóan egyből jobban lett. Törpök viszont megtették azt a szívességet, hogy bár a labdát kihozták a bolyból, ezt követően kurta kezeikkel elrontanak egy passzt, és itt már a rengeteg újradobásuk egyike sem segített...

8. körben Kisdobos és Monszun takarított, hozta a kötelezőt, Old Surehand dobó könnyedén felkapja a földön heverő labdát és hosszú paszt indít a TD zónába álló Pöröly felé, aki korábbi hiábáját javítandó könnyedén lehúzza a pontos passzt, ezáltal megszerezve a 2. TD-nket.

Az idő a törpe kirúgás közben némileg javul, Különc, Monszun és Pöröly állta a dühödt törpe rohamokat és bár az addig remeklő Pörölyt végül közvelenül a bíró előtt rúgta KO-ra a 9-es hosszúszakáll, de a szemüvegét tüntetően törölgető bíró mégsem fúj...

Vége az első meccsnek, melyet komolyabb sérüléseket megúszva sikerült behúznia a csapatnak egy kemény, rámenős törpe csapat ellen, akiknek ezúton is gratulálunk a tisztes helytállásért!

A meccs elején az alaphangot megadó Poison Ivy és a győztes találatot bevivő Pöröly közül az utóbbit választotta a közönség a meccs legjobb játékosának, produkciója méltó elismeréseképpen. Gratulálunk neki, további hasonlóan szép akciókat várunk tőle! Poison Ivyt amúgy is extra edzésre rendelte be az edző a lusta Jarlaxle-szal együtt...Svindler is csatlakozott hozzájuk, ennek eredményeképpen új 4-es ererjű játékossal gyarapodott a csapat!

süti beállítások módosítása